کمدی ای آسمانی برای آشنایی با در باب جنگ
)کمدی ای آسمانی برای آشنایی با در باب جنگ(
نویسنده:حسین اژدر
مقدمه:
کمدی ای آسمانی برای آشنایی با در باب جنگ
اندیشکده روابط بین الملل: قدیمی ترین و شاید افسانه ای ترین استراتژیست دارای کتاب «سان تزو» بود که طی ۵۰۰ قبل از میلاد مسیح در مجموعه مقالاتی که تهیه کرد، عقیده داشت و تاکید میکرد که:
“پیروزی های متعدد در جنگ ها نشانه ی اوج کاردانی یک ژنرال ارتش نیست بلکه پیروزی جنگ با کمترین خون ریزی است که اوج کاردانی یک فرمانده و ژنرال را میرساند”.
در واقع وی بر سالم بدست آوردن شهرها در طی جنگ می اندیشید و نه روش زمین سوخته.
وی در بحث مربوط به جنگ بر دو نکته تاکید داشت:
اول آنکه جنگ به دلیل جدی بودنش یکی از مسائل با اهمیت دولت است و تنها دولت قادر است نیروهای نظامی و سیاسی و منابع اقتصادی و اجتماعی را هماهنگ وسازماندهی کند.
و دوم آنکه وحدت ملی همانند وجود دولت یکی از شرایط اساسی یک جنگ ظفرمندانه است.
از دورانی که شکل جنگ از حالت سنتی خارج شد و به کمک ابزار مدرن؛ تکنیک های نوینی برای درگیری به کار گرفته شد سالها میگذرد و قدرت نظامی تا دوران هول و هراس جنگ سرد در حالت نهایی تخریبی خود به سیاستی با عنوان “انهدام نهایی” منتهی شد. (حسین اژدر، اندیشه سازان نور،مقدمه ای بر امنیت ،شماره های یک و دو،۱۳۸۷)
دیگر رستم، آشیل و ژولم معنایی نداشت و فقط و فقط قدرت تخریب بیشتر مد نظر بود .
هرکه زودتر تصمیم میگرفت و “قفلهای چمدان یا سامسونت کد” را باز میکرد و دکمه را میفشرد، مطمئنا پیروز میدان بود.
حتی اگر طرف مقابل تانکهای بیشتر و مردانی کاردان تر و قوی هیکل تر می داشت و حتی اگر معلم جنگی بهتر در اختیار داشت.
جنگ بازی کودکانه یا یک ترانه ای اسپانیایی نیست که بسراید. نه در واقع جنگ اوج عدم تقارن در هنر بشری و اوج زندگی در عدم قطعیت است. عدم قطعیتی شدیدا عمیق که هم در ذاتش جنگ است و هم بر اثر انکار فریب بوجود می آید.
جنگ یک زندگی افراط گونه و عین حال اوج عدم ثبات پذیری است که درست همانند پلاسما و خمیر بازی در قالبی به شکل خشونت ریخته شده.
#جنگ
#استراتژی