کاربرد هوش مصنوعی در سیاست

هوش مصنوعی در سیاست

هوش مصنوعی در سیاست

هوش مصنوعی در سیاست

دپارتمان هوش مصنوعی اندیشکده روابط بین الملل: هوش مصنوعی یا هوش ماشینی [1] به هوشی اطلاق می شود که در شرایط مختلف یک ماشین از خود نشان می دهد. به سیستم هایی که مشابه انسان، توانایی واکنش هایی مشابه رفتارهای انسان هوشمند دارد هوش مصنوعی گفته می شود. این واکنش ها عبارتند از درک شرایط پیچیده، شبیه سازی فرایند های تفکر و استدلال، یادگیری و توانایی کسب دانش و ….

هوش مصنوعی علمی بین رشته ای است !

هوش مصنوعی، علمی بین رشته ای است و ریشه های آن در علومی مانند ریاضیات، عصب شناسی، روان شناسی، فیزیولوژی، احتمالات، بهینه سازی و …..وجود دارد. در عرصه کاربرد هوش مصنوعی می توان گفت هوش مصنوعی نیز همانند انسان می تواند در زمینه های مختلف وارد شود؛ و امروزه هوش مصنوعی در علوم رایانه، علوم مهندسی، علوم زیست شناسی و پزشکی و علوم اجتماعی و علوم سیاسی کاربرد دارد.

 

دانشگاه ماساچوست

فناوری هوش مصنوعی و تحقیق دانشگاه ماساچوست

کاربرد هوش مصنوعی در علوم سیاسی از جمله مواردی است که مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس اعلام محققان دانشگاه ماساچوست آمریکا، یکی از  مواردی که مصداقی از کاربرد هوش مصنوعی در سیاست می باشد، تولید ربات نویسنده ای است که می تواند متن سخنرانی سیاسی قابل قبول بنویسد. این گروه با استفاده از فناوری گوگل ان گرم (google n-gram) برای ساخت هوش مصنوعی استفاده کرده اند. برای آموزش هوش مصنوعی از چهار هزار سخنرانی اجرا شده در کنگره آمریکا استفاده شده است.

بر اساس نتایج پژوهش دکتر مهدی مطهرنیا استاد دانشگاه و آینده پژوه سیاسی در مقاله “ارتباط هوش مصنوعی با سیاست” می توان گفت: “همانگونه که اکنون سیاست از اقتصاد، فرهنگ و زیست بوم و مسائل امنیتی تاثیر می پذیرد، باید گفت که هوش مصنوعی بر همه این ساحت ها تاثیر خواهد گذاشت و با تاثیر گذاری بر همه این ساحت ها، وجوه گوناگون حیات ما را در مسائل اجتماعی، زیست بومی، اقتصادی، ارزشی فرهنگی، نظامی، امنیتی و حتی حقوقی تغییر خواهد داد. “

با در نظر گرفتن حوزه گسترده و عمیق تاثیر گزاری ورود هوش مصنوعی به عرصه سیاست، می بایست عرصه سیاست و تاثیر پذیری آن از هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گیرد.

علم سیاست

علم سیاست با مطالعه دولت، حکومت و سیاست در ارتباط بوده و بخشی از علوم اجتماعی می باشد و شامل حوزه ای گسترده و وسیع است؛ انجمن علم سیاست آمریکا، چهل و دو رشته نظام یافته را با عناوین و روش های متفاوت برای علم سیاست معرفی کرده است. با توجه به اهمیت علم سیاست از یک سو و اهمیت تاثیر گذاری هوش مصنوعی در عرصه سیاست از سوی دیگر، می بایست در ابعاد مختلف، تاثیر هوش مصنوعی بر سیاست مورد بررسی قرار گیرد. این بررسی در بعضی از ابعاد حائز اهمیت بیشتری می باشد.

عرصه سیاست تطبیقی (مطالعه تطبیقی فعالیت کشورهای دیگر در حوزه امنیتی هوش مصنوعی) ؛  روابط بین الملل (تاثیر هوش مصنوعی بر آینده روابط بین الملل) ؛ رفتار سیاسی (استفاده از هوش مصنوعی در پبش بینی اعتراض ها و یا اقدامات مجرمانه) ؛ نهادهای سیاسی (هوش مصنوعی و آینده حکمرانی)؛ امنیت و دفاع (کارکردهای نظامی و امنیتی هوش مصنوعی و تاثیر هوش مصنوعی بر تسلیحات آینده) و…. از جمله مواردی که می بایست مورد بررسی قرار گیرد.

[1] – Artificial Intelligence

درباره نویسنده

سید عبدالمجید زواری

مدیر اندیشکده روابط بین الملل

خبرنامه اندیشکده روابط بین الملل

با تکمیل فرم زیر،از دست اول ترین اخبار روز دنیا مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • دسترسی به به محصولات ویژه سایت
  • تخفیف در کلیه دوره ها
  • دریافت پشتیبانی برای محصولات
  • بهره مندی از تخفیف های ویژه کاربران

جدید ترین محصولات

سبد خرید